viernes, 13 de diciembre de 2013

ESPEREMOS QUE ESTE TEMERARIO DEPOSITO DE GAS NO SE ACTIVE DE NUEVO: POR LO QUE HE HABLADO CON VECINOS DE BENICARLO NO POCOS DE ELLOS SUFRIERON ESTE VERANO TEMBLORES EN SUS CASAS Y HASTA EN ALGUNA PLANTA BAJA NO SOLO EN PISOS ALTOS Y ESO QUE VINAROZ ESTA A UNOS KILOMETROS. NUNCA SE DEBIO PERMITIR LA CONSTRUCCION DE ESTA INFRAESTRUCTURA GASEISTICA Y MENOS ENFRENTE DE UNA ZONA TAN TURISTICA Y CON UNA CENTRAL NUCLEAR LA DE VANDELLOS A TIRO DE PIEDRA. YA HACE AÑOS SE DENUNCIO EL PELIGRO QUE SUPONIA. ABAJO LES PONGO UN ESCRITO DE AGOSTO DEL 2.010 DE UNA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LAS TIERRAS DEL SENIA.


 EL PROYECTO CASTOR AMENAZA EL ECOSISTEMA DE CASTELLÓN

PROJECTE CASTOR: ¿FRENTE A LAS COSTAS DE CASTELLÓN?

Durant tots aquests dies del mes d’agost s’ha pogut veure que, aprop de les Cases d’Alcanar, hi havia una enorme grua, a poca distància de la costa, aigües enllà.
Segons els mitjans de premsa, es tracta de la segona grua més gran del món, propietat de l’empresa italiana Saipem, amb força per aixecar fins a 14.000 tones, segons fonts de l’empresa promotora ESCAL UGS. La Saipem venia de Rotterdam i la seva funció ha estat la instal?lació
en el fons marí de l’estructura de la plataforma marina del projecte “Castor” d’emmagatzematge de gas natural.

I tot això s’està fent mentre es encara està pendent de resoldre’s el recurs acceptat a tràmit davant el Tribunal Suprem, contra la resolució que atorgava, precisament, la concessió d’explotació de l’emmagatzematge subterrani de gas natural “en aguas del Mar Mediterráneo frente a las costas de Castellón” (BOE 184, 2/08/2010), i falta també la publicació de dues addendes més de correcció d’errors.
No sabem molt bé si això de “frente a las costas de Castellón” ho van escriure de pressa o, simplement, per provocar confusions “interessades”, però el cert és que aquesta plataforma es veu molt aprop de les Cases d’Alcanar i, per extensió, del parc natural del Delta de l’Ebre.

Per tot això, la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia demanarà explicacions al Ministerio de Medio Ambiente, y Medio Rural y Marino, a Capitania Marítima, a la Demarcació de Costes de Tarragona i a Ports de la Generalitat de Catalunya, perquè informin en quines aigües i en base a quina jurisdicció s’està instal·lant aquesta plataforma marina.
L’associació ha advertit a les administracions responsables que contra aquesta instal·lació hi ha interposat un recurs davant el Tribunal Suprem, que encara no s’ha resolt, per la qual cosa els danys i perjudicis que se n’hi poden derivar poden ser absolutament irreparables vista la proximitat a la costa.
Per aquesta raó, s’ha comunicat que la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia es reserva el dret a reclamar responsabilitats per haver autoritzat aquesta macro-plataforma, sense haver-se respectat la distància i en aigües d’una altra Comunitat Autònoma (Catalunya).

Per això, exigirem responsabilitats a les administracions que, fins ara, no han actuat de manera correcta, i han consentit que s’instal·li al costat mateix de la desembocadura del riu Sénia una indústria contaminant que, com aquesta, ningú voldria aprop de casa seva.
Des d’aquí continuarem denunciant les falsetats, les mitges veritats i les veritats a mitges que, tant des de l’administració de l’estat, com especialment des de la pròpia empresa ESCAL UGS i des de l’Ajuntament de Vinaròs, ens han volgut vendre des de fa tres anys.

L’empresa ESCAL UGS tindrà un projecte empresarial que, a fi de comptes, es pagarà amb diners de la butxaca de tots els contribuents; però afortunadament encara hi ha gent que s’estima el territori i que no hi posa preu.

Gràcies a tots i a totes pel vostre suport.

Terres del Sénia, agost de 2010
Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia

No hay comentarios: